SON EKLENENLER

YÖK’te başkan değişti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığına atama Resmi Gazetede yayımlandı
30 Temmuz 2021 09:57

Yükseköğretim Kurulu’nda başkan değişti. Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç’ın, yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar seçildi. Resmi Gazetede Prof. Dr. Erol Özvar’ın ilk olarak YÖK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildiği atama kararı ardından da Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiği kararı yayımlandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saraç da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12'nci ve 13'üncü maddeleri gereği görev süresi dolan YÖK Başkanı Mehmet Ali Yekta Saraç’ın Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına getirildiği bildirildi.

ÖNCE MARMARA ÜNİVERSİTESİ PAYLAŞTI

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın görevden alındığı yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandığı haberi ilk önce Marmara Üniversitesi’nin resmi sosyal medya hesabından önce duyuruldu. Ancak bir süre sonra silinen paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

* Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar YÖK Başkanı olarak atanmıştır. Ülkemize, eğitim ve öğretim camiamıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

SÖZCÜ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER