SON EKLENENLER

YÖK Başkanı Özvar’dan eski Özel Kalem Müdürü için adrese teslim kadro ilanı

Eski Marmara Üniversitesi Rektörü, şimdi YÖK Başkanı olan Erol Özvar'ın Marmara Üniversitesi'nde rektörken Özel Kalem Müdürü olan Muhammed Sami Okumuş için adrese teslim kadro ilanı açılmış
15 Ekim 2021 06:52

Eski Marmara Üniversitesi Rektörü, şimdi YÖK Başkanı olan Erol Özvar’ın Marmara Üniversitesi’nde rektörken Özel Kalem Müdürü olan Muhammed Sami Okumuş için YÖK kararlarına aykırı şekilde, adrese teslim kadro ilanı açıldı.

12 Ekim tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema Anabilim Dalı’nda Dr. Öğretim Görevlisi kadrosu ilanında aranan özelliklerde şu ifadeler geçiyor:

Sinema ve televizyon çalışmaları üzerine yayınlara sahip olmak, Kamusal Yayıncılık ve televizyon dizileri alanında doktora derecesine sahip olmak ve bu alanda bilimsel yayın yapmış olmak. Doktora sonrası uluslararası indekslerde yabancı dilde yayınlanan dergilerde nitelikli yayını olmak, Kurmaca film ve belgesel film alanlarında ulusal ve uluslararası film çalışmalarına sahip olmak, Senaryo ve film yapım teknikleri üzerine uluslararası sertifikalı eğitimlere sahip olma.

Muhammed Sami Okumuş’un CV‘si ile bu kriterlerin bire bir örtüştüğü dikkat çekiyor.

YÖK’ün kararına rağmen…

Yekta Saraç’ın YÖK Başkanı olduğu dönemde YÖK’ün “isme özel açılan kadro ilanlarıyla” ilgili bir açıklama yayımlamıştı.

SENDİKA.ORG

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER