SON EKLENENLER

YAVUZ: BU EK2 KARGAŞA ÇIKARIR

Memur-Sen İl temsilcisi Talat Yavuz yaptığı açıklamada ''Salgının en sıkıntılı dönemini yaşadığımız bugünlerde MEB, tartışmalı ve mahkemelik yönetmelikle, yönetici görevlendirme takvimini işletiyor. Muhtemel küçük bir iptal ile büyük kargaşa çıkacaktır. Yönetmelik eki olan EK2 puan hesaplama çizelgesi, adaletten ve uygulanabilir olmaktan çok uzaktır.'' dedi.
13 Nisan 2021 17:37

YAVUZ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Salgının en sıkıntılı dönemini yaşadığımız bugünlerde MEB, tartışmalı ve mahkemelik yönetmelikle, yönetici görevlendirme takvimini işletiyor.

Muhtemel küçük bir iptal ile büyük kargaşa çıkacaktır. Yönetmelik eki olan EK2 puan hesaplama çizelgesi, adaletten ve uygulanabilir olmaktan çok uzaktır.

Yönetmeliği, mevcut yönetici kadrosu, kendilerine yapılan büyük bir haksızlık ve operasyon olarak görmektedir.

Puan değeri taşıyan her belgeden bir tanesi geçerliyse, neden son dört yıl sınırlaması getirilmiştir?

Görevi esnasında, okulunun zor şartları karşısında verdiği mücadelenin, dört yılın sonunda ödüle değil de cezaya dönüştüğü bir düzen ne kadar adaletli olmuştur.

Yıllarca emek verdikten sonra, hiçbir çabası ile kapsama alanına girme imkanı bulamayacağı kriterlerle çaresiz bırakılmanın öğrenciye, okula ve eğitim mücadelemize ve yöneticinin kişisel gelişim çabasına ne faydası vardır?

Görevi esnasında yürürlükte olmayan ve sonradan getirilen kriterlerle değerlendirilerek sıralanmak, yetersiz bulunmak ve yaptırımlarla karşılaşmak, hangi etik ve bilimsel kurallarla açıklanabilmektedir?

Neresinden bakarsanız bakın bugünlerde yanlış bir süreç işletilmektedir. Mantıklı olan uygulama bu sıkıntılı dönemde bu süreci ertelemektir.

Arkadaşlarımızdan gelen haklı ve yerinde taleplere kulak verilmeli, emeklerine saygı duyulmalı ve yaşanması muhtemel bir kargaşaya meydan verilmemelidir.

Ya bu yönetmeliği düzeltin ya da mahkeme süreçlerini bekleyin, okullarımızı ve arkadaşlarımızı kargaşanın içine atmayın.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER