SON EKLENENLER

Norveç '33 kişi aşı nedeniyle öldü' iddialarını reddetti

Norveç'te bir bakımevinde 33 kişinin koronavirüs aşısını olduktan sonra hayatını kaybettiği iddiasına ilişkin Norveç İlaç Kurumu Tıbbi Direktörü Madsen, yaşanan ölümlerin aşıyla çok da bağlantılı olmadığını ve bu kişilerin çok ciddi hastalıklarının olduğunu söyledi.
18 Ocak 2021 11:28

Norveç'te Pfizer/BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısının uygulanmaya başlanmasının ardından bakımevinde kalan 33 kişinin aşıyı olduktan sonra hayatını kaybettiği iddiası gündem olmuştu. 

Norveç ve dünya gündemini meşgul eden iddialara ilişkin NYTimes'a açıklama yapan Norveç İlaç Kurumu Tıbbi Direktörü Dr. Steinar Madsen, yaşanan ölümlerin aşıyla çok da bağlantılı olmadığını belirtti. Madsen, bu kişilerin çok ciddi hastalıklarının olduğunu ve aşı olmasalar da çok uzun bir süre daha yaşamalarının beklenmediğini söyledi.

 

"KOVİD-19'A YAKALANMALARI AŞI OLMALARINDAN DAHA TEHLİKELİ"

Madsen, bu hastalarda en olağan yan etkilerin bile ciddi komplikasyonlara neden olduğunu belirterek, Kovid-19'a yakalanmalarının aşı olmalarından çok daha büyük bir risk teşkil ettiğini vurguladı.

Norveç, meydana gelen ölümlerle ilgili inceleme başlattığını bildirdi. Elde edilen ilk bulguların bu hafta içerisinde Avrupa İlaç Kurumu ile paylaşılması öngörülüyor.

KARAR

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER