SON EKLENENLER

Mahkemeden öğretmenler için emsal karar

Mevzuatta bulunduğu halde yiyecek yardımından öğretmenlerin yararlandırılmaması yargı tarafından iptal edildi.
16 Ekim 2021 15:59

Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliğine göre kamu çalışanlarına öğle yemeği yardımı yapılmakta ve yemek maliyetinin bir kısmı devlet(kurum) bütçesinden karşılanmaktadır. Çorum ilinde de Milli Eğitim Müdürlüğü okul ve kurumlarda çalışan kamu görevlileri için öğretmenevi ile anlaşarak yönetmelik kapsamında öğle yemeği uygulaması yapmıştır.

Bu uygulamadan tüm çalışanların ( memur, hizmetli, müdür, müdür yardımcısı... ) yararlanması sağlanmıştır. Ancak Eğitim İş Çorum Şubesi  Özlük Hukuk Sekreteri öğretmen Saim Erdoğan’ın söz konusu uygulamadan yararlanmak istemesi üzerine öğretmen olduğu, kapsam içinde olmadığı gerekçesiyle yararlanamayacağı idare tarafından ifade edilmiştir. Yani aynı saatte bir memur daha ucuza yemek yerken öğretmenlerin normal tarifeden pahalı yemek yemelerine yönelik bir uygulama ile karşı karşıya bırakılmıştır.

Resmî yazışmalar neticesinde talebin reddedilmesi üzerine Eğitim İş  aracılığıyla açılan davada Çorum İdare Mahkemesi aleyhte karar vermiş konu istinaf mahkemesi olan Samsun Bölge İdare Mahkemesine taşınmıştır.

İstinaf mahkemesi emsal nitelikte bir karara imza atmıştır.

Bu karar sonrasında memurlara verilen öğle yemeği uygulamasından öğretmenlerin de yararlanabilmesinin yolu açılmıştır.

Toplu sözleşme taleplerimizde de yer alan ve mevzuatta bulunduğu halde yiyecek yardımından öğretmenlerin yararlandırılmaması yargı tarafından iptal edilmiştir.

 

SENDİKA BÜLTENİ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER