SON EKLENENLER

LİPTON İŞÇİLERİ GREVE GİDİYOR

Unilever Lipton'un Ardeşen, Fındıklı ve Arhavi fabrikalarında çalışan işçiler grev kararı aldı. Tekgıda-İş yetkilileri, işçilere önerilen zam teklifi için "saçma sapan" ifadesini kullandı.
03 Ekim 2020 07:53

Tekgıda-İş Sendikası ile Unilever Lipton Çay Fabrikaları arasındaki 17. Dönem toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması sonucunda şirketin Ardeşen, Fındıklı ve Arhavi fabrikalarında çalışan işçiler grev kararı aldı. Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı ve yönetim kararı ile 6 Ekim 2020 günü sabah 08.00'da greve çıkma kararının alındığı belirtildi. Şirket yetkililerinin çalışanlara grev oylaması zorlamasında bulunmasının da suç olduğu dile getirildi. 

Sendikanın Lipton Şube Yönetimi adına yapılan açıklamada, müzakerelerde şirket yetkililerinin önerdiği yüzde 10,58'lik teklif, "saçma sapan rakamlar" olarak nitelendirildi. İşçilerin 4 ay çalışıp, 8 ay boşta durdukları belirtilirken, 4 aylık çalışma karşılığı alınan ücretin 12 aya bölündüğünde asgari ücretin altında kaldığı değerlendirmesi de yapıldı. 

'ÜRÜN ÇIKMAYACAK'

Açıklamada "Birlik beraberlik içerisinde çıkıp grevimizi yapacağız. Emeğimizin karşılığını alana kadar fabrikaların önünde bekleyeceğiz ve fabrikadan herhangi bir ürünün çıkmasına da izin vermeyeceğiz" denildi.

İLERİ HABER

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER