SON EKLENENLER

Kovid-19 aşısı içerisinde domuz yağı ve planseta var mı?

Dün bir televizyon programına canlı bağlantı ile katılan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs aşısının içerisinde domuz yağı ve planseta bulunduğu iddialarına yanıt verdi. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyleyen Ceyhan, "Aşının içerisinde kesinlikle domuz yağı ve plasenta diye bir şey yok. İnsanlar aşıyı tam bilmediği için yanlış yorumlar yapabiliyor" ifadelerini kullandı.
19 Ekim 2021 23:15

Mustafa Yıldız'ın, Prof. Dr. Mustafa Karataş ile birlikte sunduğu Güncel Konular programına telefonla bağlanan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medyada aşı karşıtlarının sürekli gündeme getirdiği, aşılarda "domuz yağı ve plesanta bulunduğu" iddialarına cevap verdi.

"KESİNLİKLE DOMUZ YAĞI VE PLASENTA YOK"

Birçok vatandaşın merak ettiği "Aşının içindeki maddeler caiz mi?" sorusu programda ele alındı. Konuyla ilgili konuşan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Aşının içerisinde kesinlikle domuz yağı ve plasenta diye bir şey yok. Aşıda yapılan işlem çok basit, sadece insanların hayatını kurtaracak maddeler var. Dini açıdan haram olan bir madde kesinlikle değil. İnsanlar aşıyı tam bilmediği için yanlış yorumlar yapabiliyor" dedi.

MEMURLAR.NET

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER