SON EKLENENLER

Kamu-Sen Memurlara bayram ikramiyesi talebinde ısrarcı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
20 Temmuz 2021 17:16

Geylan mesajında; “Kurban Bayramımızın, bölgemize ve tüm insanlık âlemine sevgi, hoşgörü, barış ve umut getirmesi temennisiyle tüm inananların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; mübarek bayram günlerinin, umut bekleyen tüm mazlumlara hayırlar getirmesi için dua ediyorum.” dedi.

Genel Başkan mesajında şunları söyledi: 

“Bayramlarımızı son iki yıldır salgının gölgesinde geçiriyoruz. Bayramlarımızı sevdiklerimize doyasıya sarılamadan, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öpemeden kutluyoruz. Bu, hepimizi üzüntüye gark etse de mühim olan elbette sevdiklerimizin sağlığıdır. Bu mübarek günlerde en büyük temennimiz, salgın belasının tüm dünyaya verdiği tahribatın sona ermesi, bir an önce covid illetinden kurtulmamız ve yeniden eskisi gibi bayramlarımızı kutlayabilmemizdir.

Dini bayramlar manevi duyguların yüksek düzeyde yaşandığı ve yaşatıldığı, milletçe birlik ve beraberlik duygularının yoğun şekilde hissedildiği dönemlerdir. Bu nedenle bayramlarımızı gelecek kuşaklara aktarmak, örf, gelenek ve göreneklerimizin devamını sağlamak, kültürel zenginliğimizi unutmamak ve unutturmamak temel ülkümüz olmalıdır. 

Bayramlarımız, yardımlaşmanın, paylaşmanın ve bölüşmenin esas olduğu kutlu zamanlardır. Bu itibarla en yakınlarımızdan başlayarak, yoksulluk ve imkansızlığın hüküm sürdüğü coğrafyalara kadar yardım elinin uzatılması, yardım çığlıklarına kulak verilmesi çok önemlidir. 

Bilindiği üzere. 1 Ağustos tarihinde 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri başlayacaktır. Yaklaşan toplu sözleşme öncesinde kamuda bayram ikramiyesi alamayan tek kesimin görevi başındaki memurlarımız olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Toplu sözleşmede bu talebimizi bir kez daha dile getirerek, işçi, işçi ve memur emeklilerine olduğu gibi görev başındaki memurlara da bayram ikramiyesi verilmesi için gerekli adımların atılması noktasındaki talebimizde sonuç alıncaya kadar ısrar edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.  

Öte yandan bağımsızlığımızı, birliğimizi ve huzurumuzu borçlu olduğumuz cennet mekan şehitlerimizi rahmetle anıyor; en kıymetli varlıklarını vatana adayan şehit ailelerimiz önünde hürmet, sevgi ve saygıyla eğiliyoruz. 

Tüm inananların Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, mübarek bayram günlerinin umut bekleyen tüm mazlumlara hayırlar getirmesi için dua ediyoruz.”

 

SENDİKA BÜLTENİ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER