SON EKLENENLER

GÜLDEMİR: 4/B Sözleşmeli Personelin Sorunları Çözülmelidir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir ve yönetim kurulu üyeleri DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
31 Mart 2021 15:26

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir ve yönetim kurulu üyeleri bir süre önce Covid-19 virüsüne yakalan ve hastanedeki tedavisinin ardından görevinin başına dönen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı makamında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler. 

“Pandemi Döneminde Türkiye'de Dini Hayat” Raporu Tanıtıldı

Genel Başkan Mehmet Ali Güldemir ziyarette Diyanet-Sen tarafından hazırlatılan “Pandemi Döneminde Türkiye’de Dini Hayat” konulu rapor hakkında Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a bilgi verdi. Güldemir çalışmanın alanında “ilk ve tek” olma özelliğine sahip geniş ve kapsamlı bir araştırma olduğunu belirterek “Araştırma verileri Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Çapcıoğlu ve Doktora Öğrencisi Emine Kaya tarafından değerlendirilerek kitaplaştırıldı. Düzenlediğimiz bir basın açıklaması ile de bulguları kamuoyu ile paylaşıldık.” dedi.

Akademik Dergilerimiz Beğeni Topluyor

Diyanet-Sen’in çıkardığı ilmi dergiler konusunda da bilgi veren Güldemir, “ Din ve Toplum Dergimiz TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu)?tarafından yapılan araştırmaya göre, her kütüphanede bulundurulması gerektiği tavsiye edilen akademik bir dergidir. Aynı zamanda sendikamızın imaj dergisi olmuştur. Son sayımız “Cami Merkezli Din Eğitimi” konusuyla Ocak ayı itibariyle okuyucusu ile buluştu. Vakıf ve Toplum, Kadın ve Toplum ve Çocuk ve Toplum dergilerimizin hazırlıkları devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Online MBSTS Kurslarımız Yayına Girdi

Diyanet-Sen TV projesinden de bahseden Güldemir “Online MBSTS Kursumuz yayına girdi. Tüm üyelerimizin ücretsiz erişim sağladığı ve tüm alanlarla ilgili uzman akademisyenlerin anlatımı ve konularla ilgili dokümanların sunulduğu Online MBSTS dersleri www.diyanet-sen.org.tr web sitemizden yayınına devam etmektedir. Diyanet-Sen Akademisi çerçevesinde yaptığımız bu çalışmalarla Diyanet-Sen’in eğitime dayalı bilimin ışığında sendikacılığın okulu olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Diyanet Akademisi Bir An Önce Hayata Geçirilmelidir

Diyanet Akademisinin de bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Güldemir “Diyanet-Sen’in 2007 yılından beri toplu sözleşme masasına taşıdığı Diyanet Akademisi hazırlıklarının tamamlandığı söylenmesine rağmen bir türlü uygulamaya geçmemesi üzücüdür. Zamanın gereklerine göre donanımlı, nitelikli ve model din görevlisi ihtiyacını karşılaması düşünülen Diyanet akademisinin bir an önce hayata geçmesinin oldukça öneli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu. 

İlitam Kontenjanları Yükseltilmeli

Ziyarette İlahiyat ön lisans mezunlarının sorunlarını anlatan Genel Başkan Mehmet Ali Güldemir, “Biz sendika olarak din görevlilerin lisans tamamlamasının ve mesleki bilgiler noktasında daha donanımlı olmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Din hizmeti oldukça önemli bir hizmettir. Din görevlisi kardeşlerim daha donanımlı daha eğitimli olduklarında din hizmetinin kalitesi de artacaktır. Biz sadece DİB personelini kapsayacak şekilde bu konunun yeniden değerlendirilmesini istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

4/B Sözleşmeli Personelin Sorunları Çözülmelidir

Kurumda iki tip sözleşmeli kadronun olmasının büyük sıkıntılara yol açtığını belirten Güldemir “Tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 formülü ile kadroya alınması ve çalışmalarını müteakip 1 yılın sonunda eşi ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın tüm 4/B sözleşmeli personelin becayiş ve eş durumu tayininden yararlanmasının iş barışı açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. 9 Temmuz 2018’den sonra atatan 4/B sözleşmeli personel çakılı kadro gereği 1 yılın sonunda eş durumu ve becayiş hakkından yararlanamıyor, bu da eşinden ve çocuklarından ayrı çalışmak zorunda kalan personelin moral ve motivasyonunu düşürüyor. Sendika olarak kurum personelimizi sıkıntıya sokan bu uygulamaların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz. Bugün gerçekleştirilecek KPDK’ya yetkili sendika olarak katılacağız ve Sayın bakanımıza da 4/B’li kardeşlerimizin sorunları ileteceğiz. Kadroya alınmaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Erbaş: Eğitim Çalışmalarınızı Takdirle Karşılıyoruz

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Erbaş, Diyanet-Sen’in gerek eğitim gerekse ilmi çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirterek “Sendikanızın eğitim ve ilmi alandaki çalışmaları, bu alana yönelmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Bu tür akademik çalışmalar kurum personelimiz adına da sevindirici çalışmalardır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER