SON EKLENENLER

EĞİTİMDE FARK YARATAN ÖĞRETMENLER

Pandemi, hepimizin de bildiği üzere uzaktan eğitimi zorunlu hâle getirdi. Peki, mecbur kalmasaydık yine de uzaktan eğitime devam eder miydik, öğrenmeyi daha zevkli hâle getirmek uzaktan eğitim ile mümkün olabilir mi? Sorduğumuz soruların yanıtı işte bu projede:
04 Nisan 2021 19:44

WhitEdu:a virtual school! 
Sanal okul eTwinning projesi; adından da anlaşılacağı üzere bir yandan İngilizce öğrenme ve öğrendiklerini pekiştirme üzerine kazanım sağlarken öte yandan bilişim, sanat ve müzik gibi alanları da içine alarak disiplinler arası bir bağ ile öğrenmeyi zevkli kılar.
Proje kurucuları Tuğba Düz ve Burçin Baydaş’a sorduk: Neden sanal okul?
Bize şöyle açıkladılar: Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemisi, ülkemizde de vakaların ortaya çıkması nedeniyle uzaktan eğitimi zorunlu kıldı. Bizler de bu dönemde okulu sanal ortama taşımak istedik.

Projeye farklı okullardan katılan öğretmenler ve öğrenciler ile çalışmalar düzenledik. Öğrenciler ankete göre  kendi tercihlerini yaptılar; öğrencilerin kendilerinin seçtikleri konular üzerinde farklı etkinlikler yapmaları onların hem İngilizce  öğrenmeleri geliştirdi hem de onlar, web araçlarını kullanma becerileriyle farklı kültürleri tanıdılar.

Projeye üye olarak katılan Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu Müdür Yardımcısı  ve Görsel Sanatlar öğretmeni Sevgül KİÇİR, projeyi bize anlatırken şu konulara dikkat çekti: 


WhitEdu:a virtual school!  eTwinning projesi, yabancı ortaklı bir projedir. Avrupa’daki iş birliği yaptığımız okul ve onların öğrenci takımlarıyla ortak çalışmalar yürüttük, bu çalışmalarda kullandığımız tek ortak dil de  İngilizceydi. Bu proje; öğrencilerin İngilizce konuşma, yazma ve dinleme becerilerini geliştirme konusunda büyük katkı sağladı. Öğrenciler adeta kendi müziklerini yarattılar. Sanat derslerinde teknolojiyi de kullanarak sanat becerilerini geliştirdiler bunun yanı sıra Web 2 araçlarını kullanmayı öğrendiler. Sanırım bu projenin en zevkli kısmı öğretirken öğreniyor olmak. Web 2 araçlarını, bizler de öğrencilerle keşfettik.

Proje hakkında ayrıntılı bilgi verecek olursak projenin amaçları şunlar:
Web2.0 araçlarını kullanarak öğrencilerin bilişim teknolojileri becerilerini geliştirmek,
Öğrencilere teknoloji temelli bir ortam oluşturarak bilişim becerilerini geliştirmek,
Güvenli genel ağ (internet) kullanımıyla ilgili farkındalığı artırmak,
Bireylerin yeni kültürleri öğrenmesi ve kendi kültürlerini tanıtması
İletişim becerilerini geliştirmek

Proje 19.12.2020 tarihinde başlayıp Mayıs 2021 de sona erecektir.
Peki projede kimler yer aldı? 
Constantin Brancuşi Secondary School Raluca Hînsâ, Romanya’dan projemize ortak oldu. Şehir dışındaki ortağımız ise Samsun Adatepe Ortaokulu İngilizce öğretmeni, Burçin BAYDAŞ. 
Bursa’daki ortaklarımız ise
Nuri Erbak Ortaokulu: Şükran ÇAPKIN,
Zübeyde Hanım Ortaokulu: Çiğdem TARIKTAROĞLU
Vakıf Ortaokulu: Adem TOKSARİ
Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu: Tuğba DÜZ
Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu: Sevgül KİÇİR
Vakıf Ortaokulu: Sinem EROL
Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu: Nilgün TURŞUCULAR.

Ortakların proje hakkındaki düşünceleri:
Burçin BAYDAŞ, Adatepe Ortaokulu:
Bu proje benim ve öğrencilerim için çok şey ifade ediyor. Büyük bir heyecanla başladık ve proje faaliyetlerini keyifle yaptık. Yol boyunca yeni arkadaşlarla tanışmak paha biçilemezdi. Öğrencilerim; iş birliği ve öz değerlendirme yapmayı öğrendiler, ICT ve İngilizce becerilerini geliştirdiler. Bu harika iş birliği için tüm öğretmen ve öğrenci ortaklarımıza teşekkürler. 

Adem TOKSARİ, Vakıf Ortaokulu:
Bu benim ilk etwinning projemdi. Öğrencilerime projenin detaylarını anlattığımda çok mutlu oldular. Temaların Web 2.0 araçlarıyla yapılacağını söylediğimde ilk tepkileri görülmeye değerdi. Proje, Web 2.0 araçlarının eğitim ortamında daha etkin bir şekilde kullanılabileceğini fark ettim. Projenin temaları, her yönüyle düşünmemizi sağladı ve farklı bakış açılarını öne çıkaran tema içerikleri, bana ve öğrencilerime çok şey kattı. Proje kurucularına tebriklerimi sunuyorum. Proje ortaklarının değerli katkıları, beni ve öğrencilerimi olumlu yönde etkiledi. Tüm öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederim. Sizinle çalışmak bir ayrıcalıktı.

Çiğdem Tariktaroğlu, Zübeyde Hanım Ortaokulu:
Bu projeyi çok sevdim çünkü ben ve öğrencilerim İngilizce konuşarak, web 2.0 araçlarını öğrenerek, şarkı söyleyerek, resim çizerek kendimizi çok geliştirdik, burada hepimiz yaratıcılığımızı artırdık ve yeni eğitim teknolojisi sistemlerini de görme şansı bulduk. Tüm öğretmenlere ve öğrencilere çok teşekkür ederim, çok mutluyum!

Sinem EROL, Vakıf Ortaokulu:
Bu benim ilk eTwining projemdi. Öncelikle böyle bir ekiple böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyuyorum. Güzel ve eğitici bir projeydi. Yeni Web 2 araçlarını öğrendim. Farklı okullardan yeni öğretmenlerle tanıştım ayrıca öğrencilerimle farklı İngilizce aktiviteler yaptık. Öğrencilerim bu proje sayesinde hem İngilizce pratik yaptılar hem de yeni uygulamalar öğrendiler.


Şükran Çapkın, Nuri Erbak Ortaokulu:
Böylesine verimli bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Öğrencilerim ve benim için faydalı oldu. Öğrencilerim İngilizcelerini geliştirdiler, farklı web2.0 araçlarını öğrendiler ve bunları kullanmaktan zevk aldılar. Şarkı sözleri yazdılar, şarkılar söylediler, resimler yaptılar ve onları boyadılar. Takım çalışmasını da öğrendiler. Kurucularımıza ve tüm değerli ortaklarıma teşekkürler.

F.Nilgün Turşucular, Fatih Sultan Mehmetİmam Hatip Ortaokulu: 
Bu proje benim ve öğrencilerim için çok eğitici ve geliştirici oldu.
Benim ilk eTwining projemdi. Birçok harika etkinlik düzenlendi.
Öğrenciler ekip olarak çalıştılar ve yeni İngilizce kelimeler öğrendiler.
Farklı uygulamalar sayesinde kendilerini geliştirdiler.
Böylesine güzel bir projenin yapılmasında emeği geçen herkese, kendim ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum.

SEVGÜL KİÇİR-ŞEHİT PİYADE ER NEZİR AKGÜL ORTAOKULU 
Bu projede yer aldığım için çok mutluyum. Öğrencilerim ve benim için faydalı oldu. Farklı Web2.0 araçlarını öğrendik ve onları kullanmaktan keyif aldık. Öğrencilerim hem İngilizce pratik yaptı hem de yeni uygulamalar öğrendi. Tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim. İyi bir takımdık, birlikte çalıştık ve keyif aldık.

Tuğba DÜZ, Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu:
Bu proje çok etkileyici. Bunun bir parçası olmaktan gerçekten gurur duyuyorum. Öğrencilerim bu muhteşem projenin yardımıyla çok şey öğrendiler, bu proje sayesinde çok tutkulu öğretmenlerle tanıştım.

 

 

 

EĞİTİM BÜLTENİ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
Ela Nur Bir
Benim gittigˆim okul da burda 🤠
SON EKLENEN HABERLER