SON EKLENENLER

Eğitim Sen'den Diyanet'e tepki: İzin vermeyiz!

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklamada ''Eğitim Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üniversitelerde açacağı kurslara karşı gerekli her türlü adımı atacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Varlığıyla demokrasiyi ve eşit yurttaşlık ilkesini ortadan kaldıran, bu nedenle de kapatılması gereken bir kurumun başkanının üniversitelere de el atmasına izin vermeyeceğimiz bilinmelidir.'' denildi.
16 Eylül 2021 14:25

EĞİTİM SEN Tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Üniversite Kampüslerinde Kurs Açması Kabul Edilemez!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, toplum mühendisliğine soyunan AK Parti -MHP iktidarında dini, siyasetin emrine sunmaktaki hünerlerine her gün bir yenisini ekliyor.

İş cinayetlerinden kadın cinayetlerine; doğanın talanından rant politikalarına; lüks ve şatafat savunusundan görkemli açılış şovlarına kadar her alanda ve konuda siyasi iktidara sadakatle itaat eden Diyanet İşleri Başkanı üniversitelere, öğrenci yurtlarına, hastanelere ve cezaevlerine Kur’an kursları açılacağını duyurdu.

Ücretlerini alamadıkları için greve çıkan işçilere karşı “Grev caiz değildir” diye cuma hutbesi okutabilen bir kurumun başkanı, cumhuriyetin ve toplumsal yaşamın önemli değerlerinden biri olan laikliği alenen hedef alabilme cesaretini şüphesiz ki din, devlet ve siyaset ilişkilerinin geldiği boyuttan almaktadır. Öyle ki Türkiye’de din, sömürünün meşrulaştırılmasına, her türlü zulme ve haksızlığa adeta kalkan yapılmakta, dini kuralların toplumsal yaşamın bütün alanlarında belirleyici olması hedeflenmektedir.

Üniversitelerin “Türkiye’nin en büyük camisini” kampüslerine yaptırma yarışına giriştiği ülkemizde, eleştirel ve özgür düşüncenin mekânları olması gereken üniversitelerin giderek varlık nedenlerinden uzaklaştırılması kabul edilemez. Üniversiteler özgür bilimin, hakikat arayışının, sanatın ve felsefenin mekânlarıdır. Bu mekânlarda demokrasi, eşitlik ve özgürlük tesis edilmeden üniversitelerin kendilerini var edebilmeleri mümkün değildir.

Bu nedenle Eğitim Sen olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üniversitelerde açacağı kurslara karşı gerekli her türlü adımı atacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Varlığıyla demokrasiyi ve eşit yurttaşlık ilkesini ortadan kaldıran, bu nedenle de kapatılması gereken bir kurumun başkanının üniversitelere de el atmasına izin vermeyeceğimiz bilinmelidir.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER