SON EKLENENLER

DOKTORLAR ÖLÜR DEMİŞTİ, TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

Sivas’ta doğuştan kas hastası olan Muhammed Gökkaya, aynı hastalıktan 2 kardeşini kaybetmiş olmasına ve doktorların kendisi için de "ölür" demesine rağmen azmi ile hastalığı yenerek Boccia Türkiye 3.sü olmayı başardı.
14 Mayıs 2020 05:46

Sivas'ta yaşayan 67 yaşındaki Leyla Gökkaya ve Nazım Gökkaya çifti 18 yaşında dünya evine girdi. Akraba olan çift dünyaya 6 çocuk getirdi. Çocuklardan üçünde DMD kas hastalığı gözüktü ve Gökkaya çifti bu hastalıktan 2 çocuklarını kaybetti. 6 çocuktan dördüncüsü olan 33 yaşındaki Muhammed Gökkaya, doktorların ölür demesine rağmen hayata sımsıkı tutundu. Gökkaya'ya destek ve yardımcı olan annesi Leyla Gökkaya, vefat eden iki çocuğu gibi Muhammed Gökkaya'ya da gözü gibi bakıyor. Kardeşini 17 yaşında, abisini ise 27 yaşında kaybeden Gökkaya, sağlığına dikkat ederek kullandığı ilaçlarla hastalığı geciktirmeyi başardı. Hasta olmasına rağmen hiçbir zaman hayattan kopmadığını söyleyen Gökkaya, küçüklüğünden bu yana sağlıklı insanlarla zaman geçirdiğini dile getirdi.

Türkiye 3.sü oldu

Hayata neşe ile baktığını, hep olumlu düşündüğünü ifade eden Gökkaya, “Okulumu liseye kadar okudum. O zamanların şartlarında servis olmadığı için üniversiteye gidemedim. 2013 yılında Boccia sporu ile tanıştım. Engelliler Şeker Spor Kulübü var Sivas'ta. O kulübe kayıt oldum. Ondan sonra spor faaliyetlerine devam ettim. 2014 yılında Bursa'ya gittik. Bursa'da çitler kategorisinde Türkiye şampiyonasında birinci olduk. 5-6 ay sonra ise Polonya'da düzenlenen dünya kupasına katıldık. Hala Boccia sporuna devam ediyorum.2019 yılında Antalya'da düzenlenen Boccia turnuvasında Türkiye üçüncüsü oldum. Daha sonra milli takıma tekrar seçildim. Bu sene Mart'ta Hırvatistan'da düzenlenecek olan turnuvaya gidecektim. Yalnız korona virüs sebebiyle iptal edildi. Şuan antrenmanlarımı da evde yapmaya devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Demet Karakuş - Veysel Korkmaz

İHA

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER