SON EKLENENLER

BAKANLIK MÜFETTİŞİNDEN OKUL MÜDÜRÜNE TEHDİT: GELİR DAĞITIRIM ORAYI

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, kişisel tweter hesabından yaptığı bir paylaşımda, MEB Teftiş Kurulundan bir müfettişin okul müdürünü cep telefonundan arayarak tehdit ettiğini ve sendikal tetikçiliğe soyunduğunu iddia etti.
09 Mart 2020 07:33

Antalya’nın Alanya ilçesinde Eğitim Bir-Sen İlçe Başkan Vekili ve aynı zamanda okul müdürünün Bakanlık Maarif Müfettişi tarafından tehdit edilmesine Eğitim Bir-Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı tweter üzerinden cevap verdi.

Antalya’nın Alanya ilçesinde Eğitim Bir-Sen İlçe Başkan Vekili ve aynı zamanda okul müdürünün Bakanlık Maarif Müfettişi tarafından tehdit edilmesine Eğitim Bir-Sen Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı tweter üzerinden cevap verdi.  Antalya’da sıradan bir soruşturma vakası ayrı zamanda İLKSAN Denetim Kurulu üyesi olan Bakanlık Maarif Müfettişi İ.B.’nin tehdit dolu telefon görüşmesi ile farklı bir boyut kazandı. 

Antalya Alanya’da bir ilkokulda öğretmen olan K.D. devlet memuruna yakışmayan, çalışma ortamını bozucu hal ve tavırları sebebiyle tutanaklar tutularak hakkında soruşturma yapılmış ve yürütülen soruşturma neticesinde Kınama cezası ile tecziye edilmiştir. Ayrı zamanda Türk Eğitim Sen Alanya teşkilatında görevli olan K.D. bunun üzerine okul müdürü olan ve Eğitim Bir-Sen Alanya teşkilatında görevliye ait sendikal faaliyetler vb. evraklar fotoğraflarla, yanlı ifadelerle biriktirilmiş bir şikâyete konu edilmiş ve mevzu Türk Eğitim Sen yöneticilerine aksettirilmiştir. Soruşturma il milli eğitim müfettişlerince yürütülürken Bakanlık Maarif Müfettişi İ.B.  413 27.. nolu Bakanlık telefonundan ilgili okul müdürünü cepten aratarak, siz nasıl okul müdürlüğü yapıyorsunuz, bu tutanaklar nedir, bir kadını idare edemediniz mi? Gelir dağıtırım orayı dediği, tehditler savurduğu bunun üzerine de okul müdürünün böyle bir konuşmayı asla kabul edemeyeceğini, Bakanlık Müfettişi ise oluru alıp gelip hadiseleri incelemeleri gerektiğini, bu konuşmayı derhal ilçe yöneticisine bildireceğini ifadeleri iddia edilmiştir.  

İl milli eğitim müfettişlerinde olan dosya Bakanlık Müfettişleri uhdesine alınmış, incelenmiş ve ilgili öğretmenin sübjektif tavrı, okul müdürünün haklılığı tespit edilmiştir.  

Devletin kendilerine vazife ve yetki verdiği kimselerin bu yetkilerini sendikal bir hesaplaşmaya kullanmaları, devletin gücünün birilerini kayırmak adına kullanılmaya tevessülünün vahim sonuçları göz önünde bulundurulduğunda Sayın Ramazan Çakırcı’nın tepkisinin haklılığı ve ehemmiyeti ortadır. Bakanlık Müfettişliği gibi müstesna bir organizmanın böylesi bir mevzuya karışmasını hayretle ve esefle karşılıyoruz. İddia olunan hususların Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından araştırılması ve devletimizin vatandaşlarına hak dağıtma vazifesi verdiği kimselerin bunu bir sendikal baskı aracı haline getirmiş iseler eğer tarafsız olması gerekenlerin tarafgir tavırlarına gereğinin yapılması toplumumuzun beklentisidir.   

İşte Ramazan Çakırcı'nın o paylaşımları:

ramazan-cakircidan-bakanlik-mufettisi-hakkinda-sok-iddia!.jpg

MEMUR POSTASI

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER