SON EKLENENLER

3600 Ek Gösterge Tüm Meslek Gruplarını Kapsamalı

Teşkilat buluşmaları kapsamında il ziyaretlerine devam eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eskişehir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İzmir ve Kütahya’da üyelerle buluştu. Yalçın, kamu görevlileri tarafından yıllarıdır beklenen 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunun önümüzdeki yıl çözüleceğinin müjdesini verdi.
24 Kasım 2021 16:44

Mutabakatla sonuçlanan 6. Dönem Toplu Sözleşme sonrasında il ziyaretlerinde bulunarak teşkilatla bir araya gelen Ali Yalçın, gerçekleştirdiği toplantılarda bu dönem elde edilen kazanımların önemine dikkat çekti. Yalçın, Ağustos ayında imzalanan 6. Dönem Toplu Sözleşme’nin diğer toplu sözleşmelerle karşılaştırıldığında bir milat oluşturduğunun altını çizerek, “Bu toplu sözleşme kamu görevlileri açısından ciddi kazanımların altına imza atılan bir toplu sözleşme olmuştur. Memur-Sen olarak 92 yeni kazanıma imza atarken, geçmişte elde edilen kazanımların 87 tanesi üzerinde de iyileştirmeler yapıldı. Sendikalı olmayan kamu görevlileri adına toplamda yüzde 28,61 oranında bir zam elde edildi. Örgütlüler adına ise bu oran yüzde 30 ile yüzde 40,22 arasında değişiklik gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yıllardır merakla beklenen sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge konusunda da büyük bir emek ve mücadele sonucunda kamu görevlileri lehine kararlara imza attıklarını söyleyen Yalçın, “Önümüzdeki yıl bakanlık ve yetkili sendika ilgili konuları görüşerek 2022 yılı sonunda nihai karara varıp konuyu meclise götürecek. Cumhurbaşkanımız da Memur-Sen Türkiye Buluşması’nda bu konuyu tekrar dile getirdi. Yapılacak komisyon çalışmaları neticesinde sözleşmeliler ile kadrolu kamu görevlileri arasındaki birçok fark ortadan kalkmış olacak. 3600 ek gösterge konusu da karara bağlandığında emeklilik ikramiyelerinde 30 bin liraya kadar bir artış olması öngörülmekte. Ayrıca 3600 ek gösterge başlangıçta dört meslek grubu üzerinden ifade edilmekteydi. Biz bu konuyu karara bağlarken çalışmanın tüm meslek grupları üzerinde yapılması adına imza altına aldık. Çözüme kavuşturulan bu konuların kolay elde edildiği sanılıyor ya da bazı kesimler bizim başarımızdan kendine pay çıkarmaya çalışıyor. Ancak şu kesinlikle bilinmelidir ki toplu sözleşme dönemine girildikten sonra bu ve bunun gibi birçok kazanımın elde edilmesi için tüm teşkilatlı gücümüzle gece gündüz demeden çalıştık. Anadolu Meydanı’nda 20 bini aşkın üyemizle sahada sesimizi yükselttik ve masada taleplerimizi çözüme kavuşturduk. Kimse kimseye mücadele etmeden bir şey vermiyor, bunun herkes tarafından bilinmesi gerek” dedi.

Toplu Sözleşme İkramiyesi Üç Kata Kadar Artacak

Toplu sözleşmede fark oluşturan diğer bir kazanımın da toplu sözleşme ikramiyesi olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Ali Yalçın, “Bizim yıllardır toplu sözleşme masasında fark oluşturmak adına dile getirdiğimiz bir konuydu. Örgütlü olan ile olmayanlar arasında bir farkın oluşması için defalarca konuyu gündeme getirdik. Sendikalı olan, emek veren, sahada ve masada mücadele eden ile sendikayla hiç işi olmayan kamu görevlileri aynı kazanımları elde ediyordu. 6. Dönem Toplu sözleşme ile bunun önüne bir set çekmeyi başardık. Toplu sözleşme ikramiyesini 135 TL’den 2022 yılı için 400 TL’ye çıkardık. 2023 yılına gelindiğinde bu ücret daha da artacak ve memurun cebine girecek” diye konuştu.

Yalçın, son olarak toplu sözleşme sistematiğini belirleyen 4688 sayılı kanuna değinerek, “Nasıl ki 3600 ek gösterge, sözleşmeliler, toplu sözleşme ikramiyesi gibi fark oluşturan kazanımları yıllarca gündemde tutarak mücadele ederek bir sonuca bağladıysak, 4688 sayılı yasanın da değişmesi için örgütlü gücümüzle mücadele edip ciddi bir kazanım yolu daha açacağımıza inanıyorum. İşçi sendikalarıyla karşılaştırıldığında memur toplu sözleşmelerinin; süre, hakemin yapısı ve masadaki sandalye dağılımı gibi birçok konuda handikapları bulunuyor. Bunların çözümü için bu yasa mutlaka değişmeli. Biz gücümüzü örgütlülüğümüzden alıyoruz ve örgütlü gücümüzle de kazanım üretmeye devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

SENDİKA BÜLTENİ

KAMUDA BUGÜN SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER